Тагтуритан шөл хийх арга

13-hadirector1_hoya00571_hoya0057Эзэгтэй таны амралтанд зориулж Солонгос үндэсний хоол Тагтуритан шөл хийх аргыг хүргэж байна

Орц:
1. Тахиа (1 ш)
2. Төмс (3 ш)
3. Лууван (1 том)
4. Бөөрөнхий сонгиино (1 ш)
5. Ногоон сонгино (1 ш)
6. Сармис (2 хумс) бяцална
7. Элсэн чихэр (3 ц/х)
8. Хар перец (бага зэрэг)
9. Ус (1 л)
10. Давс (бага зэрэг)
11. Гучүжан (3 ц/х)
12. Гучүгару (1-2 ц/х)
Хийх арга:
1.    Тахианы махаа хүйтэн усанд сайтар угааж усандаа хийгээд 15-20 минут чанана.
2.     Төмс луувангаа том  хэмжээтэй хэрчиж  тахианы мах чанаж буй шөлөндөө хийж буцалгана.
3.     5 минут орчмын дараа бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, гучүжан, гучүгару, бяцалсан сармис, элсэн чихэр, хар перец мөн маш бага зэргийн давс хийж сайтар хутгаад буцалгана.
4.     Төмс, лууван болох хооронд шөл ширгэж  өтгөрсөн байх ёстой. Хэрвээ шингэн шөлөнд дуртай бол бага зэрэг ус нэмээрэй.


URL:

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд FACT.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 9318-5050 утсаар хүлээн авна.