Таныг удаанаар ҮХЭЛД хүргэж буй ХООЛ ХҮНС

Таныг удаанаар үхэлд хүргэх эрсдэлтэй хоол хүнсний мэдээллийг “healthyandpretty.com” сайт мэдээлжээ.

ЭЛСЭН ЧИХЭР

Та эрүүл мэндийнхээ төлөө элсэн чихэрнээс татгалзаарай. Элсэн чихэр чихрийн шижингээр өвчлөх магадлалыг нэмэгдүүлдэг. Мөн үрчлээ үүсгэж, таргалалт, шүд хорхойтуулдаг. Та элсэн чихрээс татгалзаж, эрүүл мэндээ хамгаалаарай. Мөн хөгшрөлтийг түргэсэгдэг байна.

УТСАН МАХ

Утсан мах байнга хэрэглэх нь ходоодны үйл ажиллагаанд сөргөөр нөлөөлдөг байна. Улмаар ходоодны шархлаа үүсгэж, та насан туршдаа хүссэн зүйлээ идэж чадахгүйд хүрнэ.

ОЛИВЫН ТОС

Дэлхийн ихэнх орон оливын тосыг сайн хэмээж, хүнсэндээ өргөн хэрэглэдэг. Гэтэл эрүүл мэндэд сайн гэгддэг уг тос хорт хавдар үүсгэдэг байна. Мөн зүрх судасны өвчин таргалалт үүсгэдэг болохыг тогтоожээ.

ТҮРГЭН ХООЛ

Түргэн хоолноос татгалзах хэдэн мянган шалтгаан бий. Та түргэн хоолыг байнга хэрэглэдэг бол таны эрүүл мэнд ихээхэн хохирол амссан гэсэн үг.  Түргэн хоол хорт хавдрын эрсдлийг нэмэгдүүлдэг байна.

ШАРСАН ТӨМС

Бүх шарсан төмсөнд акриламид гэх аюултай бодис агуулдаг. Энэхүү бодис ходоод, хөх, түрүү булчирхай, шулуун гэдэсний хорт хавдрын эрсдлийг нэмэгдүүлдэг.

СОГТУУРУУЛАХ УНДАА

Архи хэрэглэдэг хүмүүсийн дотор эрхтэн тун муу байдаг. Дэлхийд өдөрт амиа алдаж буй нийт иргэдийг 10 хувь нь архины улмаас хорвоогийн мөнх бусыг үзүүлдэг байна.

Б.Дэлгэрцэцэг

Shuud.mn


URL:

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд FACT.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 9318-5050 утсаар хүлээн авна.