Халуун цай хорт хавдар үүсгэдэг

235

Олон улсын шинжлэх ухааны группээс халуун цай хэрэглэх нь хоол боловсруулах замын хорт хавдар үүсэх, хүндрэх эрсдэл нэмэгдүүлдэг болохыг тогтоожээ.

Эрдэмтэд 40-75 насны 50 мянга гаруй хүний хоолны зуршлыг дунджаар 10 жил ажиглажээ. Энэ хугацаанд 317 оролцогч хоол боловсруулах замын хорт хавдартай болсон байна.

Эрдэмтэд өдөр бүр 60°C-аас дээш температуртай 700 мл-ээс их хэмжээний цай, шингэн хэрэглэх нь энэ өвчлөлийн эрсдэлийг 90 хувиар нэмэгдүүлдэг гэсэн байна. Тиймэс хорт хавдраас зайлсхийе гэвэл халуун ундаагаа хөргөж байгаад уухыг зөвлөжээ.

Эх сурвалж: www.eurekalert.org


URL:

Нэр: check here Огноо: 13 June 2019

I just want to tell you that I am just all new to blogging and definitely loved you’re blog. Almost certainly I’m planning to bookmark your website . You absolutely have very good well written articles. Cheers for sharing your webpage.

Нэр: Hui Mesquita Огноо: 18 June 2019
Нэр: John Deere Service Manuals Огноо: 19 June 2019

Hello! I recently wish to give you a large thumbs up for the wonderful information you’ve got here within this post. I am coming back to your site to get more soon.

http://www.repairloader.net

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд FACT.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 9318-5050 утсаар хүлээн авна.